Jocuri pentru mame ”leneșe”

Petrecerea timpului calitativ cu copiii este distractiv și necesar.Luând în considerație faptul că majoritatea părinților muncesc zilnic și se descurcă cu educația micuților fără ajutoare, deseori se pomenesc cu un sentiment de vinovăție foarte aprins. Mai ales când micul partener de joacă este zgomotos și insistent în timpul activităților.Uneori vrei doar să te întinzi pe canapea și să-i pornești copilului un desen animat la televizor.

Când îți apar astfel de dorințe, amintește-ți de echipa Ingenium care vine cu 3 idei de jocuri pentru mame ”leneșe”.

  1. Spectatorul

Tuturor copiilor le place să arate părinților un dans, cântec sau poezie care tocmai a inventat-o. Poți fi cel mai bun spectator pentru micuțul tău, îndemnându-l să-ți arate ce alte acrobații știe să facă.
Îți poți exprima admirația stând relaxat pe canapea și lăudându-i piciului creativitatea și răbdarea de care dă dovadă. Spune-i ce calități apreciezi la el cel mai mult.
Această activitate nu doar dezvoltă creativitatea celui mic, dar joacă un rol important în construirea încrederii în sine.

  1. Doctorul și pacientul

Ești pacientul bolnav, iar copilul trebuie să te examineze și să te trateze. Puteți folosi jucării sau chiar obiecte din trusa medicală. Majoritatea copiilor sunt fericiți să-și asume asemenea responsabilități.
Iar tu, te poți relaxa pe canapea fără să te mustre conștiința.

  1. Desen spate-n spate

Această activitate cere un pic mai multă implicare din partea părintelui.
Stând culcat pe burtă, copilul desenează lent, pas cu pas un obiect, o figură, iar adultul va reproduce întocmai mișcările pentru a realiza același desen.
Mulțumește-i copilului pentru implicare și admiră-i creativitatea.

 

Probabil nu există un instrument mai bun decât jocurile pe canapea! Acestea sunt distracții în care vi se atribuie mai degrabă rolul de ”recuzită” decât de gazdă. Dar asta nu le face mai puțin distractive și incitante.