Conceptul Ingenium

La Ingenium ne-am propus să dezvoltăm fiecare copil emoțional, fizic , social și intelectual. Utilizând activități individualizate stimulăm creativitatea , curiozitatea, aptitudinile fizice și artistice specifice preșcolarilor în scopul integrării sociale și profesionale viitoare.

Evităm statutul adult – copil
În cadrul centrului nostru de dezvoltare punem accent pe relația de prietenie dintre educator și copil. Aici, greșelile sunt privite ca o parte a învățării. Copiii sunt încurajați să se murdărească, să exploreze și să descopere lumea fiind ghidați de specialiștii noștri.  

Metode alternative de predare
Utilizând elemente din metodele Montessori, Kumon, Doman dezvoltăm:  

  • Atenția; 
  • Concentrația; 
  • Capacitatea de a anticipa și rezolva probleme; 
  • Gândirea logică; 
  • Lucrul în echipă. 

 

Limbi străine
Învățarea unui limbi străine de la vârste fragede, nu mai este o modă, ci oferă o multitudine de avantaje. De asemenea, îmbunătățește abilitățile cognitive și sporește activitatea creierului. 

Personal calificat
Angajăm doar profesioniști adevărați, cărora li se poate încredința creșterea viitoarelor generații. Avem grijă de educația și de pregătirea picilor astfel încât ei să dobândească noțiunile de bază despre lume și societatea în care trăiesc, dar și să își dezvolte abilități cognitive și psihomotorii. 

Alimentație echilibrată
Sănătatea pornește de la ceea ce ai în farfurie. Urmărim ca voiniceii să primească zilnic aportul necesar de vitamine și nutrienți conform nevoilor individuale. 

 Examinare medicală zilnică
În fiecare dimineață, picii trec pe la cabinetul medical, unde sunt examinați de asistenta medicală. Astfel minimalizăm riscurile de îmbolnăvire.  

 Plimbări în aer liber
Mișcarea și plimbările în aer liber sunt deosebit de benefice pentru sănătatea fizică și mintală a oamenilor, de asemenea sunt o metodă bună de întărire a imunității. La Ingenium, picii se bucură de natură plimbându-se în pădurea de lângă grădiniță, unde alături de părinți am construit un teren de joacă Eco. 

Ingenium este centrul de dezvoltare unde găsești o varietate de servicii pentru educația armonioasă a copilului tău.