9 ani de Ingenium

Probabil fiecare părinte de preșcolar știe cât este de greu să găsești grădinița perfectă pentru cel mic. Ne dorim ce e mai bun pentru copiii noștri: o instituție cu specialiști calificați, alimentație sănătoasă și activități distractive.
Doamna Tatiana Zavtoni-Oprea, fondatoarea conceptului Ingenium ne povestește cum în 2013 fiind în căutarea unor activități pentru copiii săi a decis să pună temelia unui centru de dezvoltare.

Cum a apărut ideea de a deschide o grădiniță?
Totul a început atunci când m-am confruntat cu problema alegerii unei grădinițe pentru copiii mei.
Absolvind facultatea de psihologie, știam exact cum trebuie să arate un centru de dezvoltare.
Am început cu un curs de educație timpurie. Ulterior, analizând cererile părinților, au apărut programe precum pregătire pentru școală, ateliere de creație, cursuri de dezvoltare personală și mai târziu program de mini-grădiniță.
În cei 9 ani de activitate, pas cu pas am ajuns să avem un centru educational complex cu programe educaționale pentru categoria de vârstă 2-12 ani.

Ce metode didactice folosesc specialiștii Ingenium?
La Ingenium punem accent pe atitudinea adulților față de discipoli, iar copiii se adresează la per tu. Evităm statutul educator-copil și ne poziționăm pe relație de egalitate, încercăm să le fim prieteni. Astfel cei mici capătă încredere, iar perioada de adaptare decurge foarte ușor.
Atunci când inițiem o activitate cu copiii, ne gândim la rezultatul final.
Pe parcursul celor 9 ani de experiență, am observant că metodele de alternativă precum Montessori, Reggio Emilia sunt mai eficiente. Acestea sunt centrate pe copil, și urmăresc dezvoltarea personalității micuțului.

Echipa Ingenium
N-ar exista Ingenium fără o echipă puternică, oameni care împărtășesc aceleași idei în domeniul educației.
Am antrenat în activitatea centrului tineri specialiști cu o viziune nouă asupra educației. Investim foarte mult în echipă, anual  organizăm treninguri de dezvoltare profesională și în același timp punem accent și pe atmosfera de lucru. Angajații noștri au libertatea de a dezvolta programe noi, de a experimenta metode alternative având la dispoziție diverse materiale. Astfel, atmosfera familială și prietenoasă le este transmisă și copilașilor.

Care sunt programele Ingenium?
Ne concentrăm pe 2 direcții, programul de grădiniță și cursuri educaționale serale și de weekend:
-Educație timpurie pentru copii 3-5 ani;
-Pregătire pentru școală;
-Limbi străine;
-Cursuri intelectuale (șah, robotică);
-Atelier de creație;
-Dansuri;
-Club de teatru, dicție și oratorie;
-Program de dezvoltare personală cu psihologul;
-Activități cu logopedul.

Specialiștii Ingenium încurajează picii să savureze succesul, dar și să gestioneze eșecul, pentru a dezvolta o încredere în sine sănătoasă.
Picii studiază prin joc, iar procesul de învățare este o plăcere.