Rolul centrelor de dezvoltarea în viața copiilor

Frecventarea unui centru de dezvoltare are o serie de beneficii pentru copiii de vârstă preșcolară. Acestea oferă un mediu sigur și organizat pentru copii, unde pot învăța și se pot dezvolta conform vârstei.
La Ingenium micuții au parte de activități și programe educaționale care să-i ajute în dezvoltarea abilităților cognitive, de limbaj, matematice și artistice într-un mod structurat și adaptat nevoilor lor specifice.

În acest articol, vom explora rolul centrelor de dezvoltare în viața preșcolarilor.

Oferă o oportunitate excelentă de a învăța să socializeze și de a interacționa cu alți copii de vârsta lor. 


Ingenium este un mediu sigur și structurat în care copiii pot învăța să se joace împreună și să își dezvolte abilitățile sociale. Prin intermediul jocurilor și activităților de grup, copiii învață să își împartă jucăriile, să-și aștepte rândul și să-și exprime ideile și sentimentele.

 

Oferă copiilor ocazia de a dezvolta abilitățile cognitive și de a-și îmbunătăți nivelul de pregătire pentru școală.

Activitățile și jocurile oferite în cadrul centrului de dezvoltare Ingenium  sunt concepute pentru a îmbunătăți abilitățile de citire, scriere și matematică ale copiilor. De asemenea, copiii învață să își dezvolte abilitățile de observare, concentrare și raționament logic prin intermediul activităților care le solicită aceste abilități.

Este un loc în care copiii pot învăța să își dezvolte abilitățile emoționale și să învețe să-și gestioneze emoțiile.
La Ingenium, copiii sunt învățați să își exprime emoțiile, să fie empatici și să găsească modalități de a face față situațiilor stresante sau dificile. Aceste abilități sunt esențiale pentru succesul la școală și în viața de zi cu zi.

Prin intermediul activităților de la Ingenium, copiii sunt pregătiți pentru provocările care îi așteaptă la școală.