Metodele de predare la Ingenium

Într-o lume în continuă dezvoltare, educația trebuie să se adapteze și ea. 

Metodele alternative de predare oferă oportunități unice de învățare pentru copii. Acestea se concentrează pe dezvoltarea abilităților și interesul pentru învățare, oferindu-le o experiență de învățare personalizată care le poate ajuta să își dezvolte potențialul lor maxim.

 

La Ingenium, cu ajutorul educatorilor și a materialelor didactice adaptate vârstei lor, copiii învață prin joc combinând elemente Montessori, Waldorf, Reggio Emilia și STEM.

 

Metoda Montessori – se bazează pe ideea că fiecare copil are propriul său ritm de dezvoltare și învățare, iar copiii învață cel mai bine atunci când sunt încurajați să exploreze și să descopere prin experiența directă. Într-o clasă Montessori, copiii sunt încurajați să aleagă activități care îi interesează și să lucreze cu materiale tactile și vizuale.

 

Metoda Waldorf – folosind aceste elemente, specialiștii Ingenium pun accent pe creativitate și expresie artistică. Copiii sunt încurajați să se joace, să creeze și să experimenteze cu diferite medii artistice, cum ar fi pictura, sculptura și teatrul. De asemenea, metoda Waldorf încurajează un program de învățare holistic, care include educația fizică și spirituală, precum și cea intelectuală.

 

Metoda Reggio Emilia – se concentrează pe colaborare și explorare. Copiii sunt încurajați să se implice activ în procesul de învățare, să-și exprime ideile și să-și dezvolte creativitatea. În cadrul acestei metode, educatorii colaborează cu copiii pentru a dezvolta planuri de învățare personalizate și pentru a se asigura că copiii sunt încurajați să ia parte activ la procesul de învățare.

 

Metoda STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) este o metodă de predare care se concentrează pe dezvoltarea abilităților și cunoștințelor din domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii. Aceasta metodă este concepută pentru a-i ajuta pe copii să-și dezvolte gândirea critică, abilitățile de rezolvare a problemelor și imaginația. În cadrul acestei metode, copiii sunt încurajați să lucreze în echipă și să își dezvolte abilitățile tehnice prin jocuri și proiecte.

 

Toate activitățile utilizate în programul de grădiniță sunt pentru a oferi copiilor o experiență de învățare unică și personalizată. Prin utilizarea acestor metode , copiii nu doar învață, ci se și distrează în același timp. Îi încurajăm să își exprime creativitatea și să descopere lumea din jurul lor distractiv.

Te invităm să ne faci o vizită, unde specialiștii noștri îți vor răspunde la toate întrebările care te interesează.